Néha úgy érzem, le kell írnom - még akkor is ha nem kéne...

Vicces levelet kaptam ma reggel a Microsoft-tól a Skype nevű közismert és közkedvelt termékükkel kapcsolatban.

Először nem is akartam hinni a szememnek (épp ébredeztem a reggeli kávémat követően), hogy ilyen létezhet.

Nem, nem az az érdekes, hogy promólevelet kaptam, ez megesik, sőt, a Microsoft nem az a spammelős fajta. Az sem fura, hogy ismét egy olyan roppant hasznos funkciót jelentenek be, amit a közönség kisebb, mint egy ezreléke fog csak használni. A fő poént a bekeretezett (természetesen apróbetűs) részben lehet felfedezni, amit a képre kattintva eredeti méretben is el lehet olvasni:

A Microsoft a saját mobil eszközeire nem fejlesztette le a funkciót.

Vajon mi lehet ennek az oka?

A kérdés költői...

 

Azt hiszem, nem új keletű dolog, hogy egyes jóarcok weboldalakat törnek fel.

Hallottunk már arról, hogy egyes kormányzati, vagy kormány közeli weboldalakat az Anonymous támadott meg - amivel is a regnáló hatalommal szembeni tiltakozásuknak adtak hangot. Láttunk olyat is, hogy egyes hazai wellnesshotelek honlapjain az ISIS zászlaja tűnt fel - ők a világgal harcolnak, és ahol lehet, fitogtatják az erejüket. Olyat is nem egyszer tapasztaltunk, hogy vicces kedvű fiatalok csupán kedvtelésből rosszalkodnak, evvel mutatva tudásukat társaiknak vagy épp a barátnőjüknek.

Mi ezekben a közös? Az, hogy a megtámadott oldal a böngészőben azonnal hirdeti: ezt az oldalt feltörték.

Ez az idő elmúlt, ez már nem divat. Sőt, némelyik módszer roppant szerethető - de csak az ötlet miatt.

Elkészült az első önálló fejlesztésem PHP alapon.

Igen, lehet azt mondani, hogy nem önálló, mert egy korábbi alkalmazás (smbind) átirata, de ez azért nem teljesen így van. A régi kódból szinte semmi sem maradt, a dizájnból sem, és az adatbázis is teljesen át lett szabva. Ami emlékeztet valamelyest a régire, az csak a menü felépítése.

Go to top